Jak porozumět nezávislému postavení centrální banky? - Martinčík, David
Nezávislosť centrálnej banky ako významný faktor ovplyvňujúci makroekonomický vývoj dnešných ekonomík. Rozlišovanie viac druhov nezávislosti - od nezávislosti pri stanovaní cieľov menovej politiky a voľby nástrojov ich dosiahnutia cez nezávislosť ekonomickú a politickú až k nezávislosti de jure a de facto. Argumenty ekonomickej teórie pre a proti nezávislosti centrálnej banky.