Hospodářský růst, zdroje a životní prostředí - Čada, David
Základný problém ekonomického rastu - konflikt medzi obmedzenými výrobnými možnosťami a tlakom na zvyšovanie výroby. Ekonomický rast je limitovaný jednak obmedzenými zdrojmi, ale tiež svojimi dôsledkami v podobe škôd na životnom prostredí. Ekonomický rast a globálne problémy životného prostredia.