Rast produkcie sa na Slovensku nespája so zvýšením zamestnanosti - Farkašová, Mária
Správa Svetovej banky EU8, ktorá sa zameriava na Česko, Estónsko, Litvu, Lotyšsko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko a Slovinsko, zdôvodňuje zrýchlený reálny rast HDP takmer vo všetkých týchto krajinách v roku 2004 silnejším domácim dopytom vrátane priamych zahraničných investícií a vývozu. Znepokojujúci je fakt, že silnejší rast produkcie sa nespájal s vyššou zamestnanosťou a zmiernením nezamestnanosti, najmä v Poľsku a na Slovensku. Od konca roku 2004 sa rast produkcie spomalil. Príčiny.