Kvalita života a jej regionálna diferenciácia v Slovenskej republike - Ira, Vladimír
Kvalita života v súvislosti s vplyvom negatívnych životných okolností. Kvalita života a životné prostredie človeka. Niekoľko pohľadov na túto problematiku a prezentácia priestorových rozdielov v kvalite života obyvateľov Slovenska v šiestich vybraných dimenziách. Indikátory a dimenzie kvality života. regionálna diferenciaácia kvality životy podľa jednotlivých dimenzií.Demografická dimenzia. Vzdelanostno-informačná dimenzia. Bezpečnostná dimenzia. Dimenzia materiálneho komfortu a sociálnych istôt. Dimenzia vybavenosti bytov. Environmentálna dimenzia. Hodnota agregovaného indexu kvality života.