Barometer daňovej konkurencieschopnosti 2005 - Chrenko, Peter
Porovnanie daňových systémov krajín OECD poradenskou spoločnosťou Ernst & Young. Celkové daňové výnosy a sociálne príspevky ako percento hrubého domáceho produktu (HDP). Najväčšie rozdiely zistené v oblasti dane z príjmu fyzických osôb. Rozdiely v sadzbách daní z príjmu právnických osôb aj napriek úsiliu EÚ o harmonizáciu. Makroekonomické údaje. Zmeny v celkových daňových výnosoch v percentách HDP, ku ktorým došlo v posledných rokoch. Pokračovanie v nasledujúcich číslach.