Ako a prečo vznikla predchodkyňa Slovenskej ekonomickej knižnice? - Mártonová, Renáta
Stručná charakteristika histórie budovania predchodkyne Slovenskej ekonomickej knižnice - Ústrednej knižnice Slovenskej vysokej školy obchodnej. Nariadenie Slovenskej národnej rady zo 7. novembra 1945 o utvorení Slovenskej vysokej školy obchodnej (SVŠO) obsahovalo požiadavku zriadiť na škole ústrednú knižnicu. V súčasnosti Slovenská ekonomická knižnica v zmysle zákona č. 183/2000 Z..z. o knižniciach plní funkciu akademickej, univerzitnej knižnice Ekonomickej univerzity v Bratislave.