Otázka PET obalov ostáva stále otvorená
Štúdia spoločnosti M.E.S.A. 10 Consulting Group, ktorá má pomôcť verejnosti i štátnym orgánom pri výbere vhodnej metódy, ako riešiť problém s použitými PET fľašami. Spor medzi preferovaním separovaného zberu, alebo povinného zálohovania PET fliaš. Štúdia sa opiera o analýzu finančných nákladov a prínosov v podobe poklesu environmentálnej záťaže. Nízka nákladovosť separovaného zberu. Výhodnosť povinného zálohovania z pohľadu environmentálneho cieľa.