Trendy marketingu v bankách
Medzi hlavné trendy v marketingových aktivitách finančných inštitúcií vo vyspelých krajinách patrí trhová segmentácia, CRM, internetový marketing, krížový predaj a predajné ponuky, priamy marketing a i. Nové technológie versus prianie zákazníka. Rastúci význam benchmarkingu. "Secret shopping", "mystery shopping" - tajný nákup ako dôležitý nástroj benchmarkingu používaný v externom i internom porovnávaní. Multidimenzionálny vyrovnaný benchmarking. Benchmarkingový proces zvaný CRM - riadenie vzťahov so zákazníkmi.