Co znamená Solvency II pro pojišťovny - Lozsi, Imrich
Konkretizácia niektorých postupov, ktoré sa pravdepodobne stanú súčasťou systému požiadaviek Solvency II. Projekt Solvency II prináša výraznú zmenu regulatórneho konceptu v poisťovníctve, ktorý bude vyžadovať systematický a komplexný prístup k riadeniu rizík. Direktíva Solvency II bude založená na tzv. trojpilierovej štruktúre známej z projektu Bazilej II pre bankovníctvo. Predpokladané dopady Solvency II na každú poisťovňu podnikajúcu v rámci Európskej únie.