Vzdelávanie v kontexte technologického rozvoja - Klas, Antonín
Vzdelanostná úroveň obyvateľstva Slovenska. Prehľad regionálneho HDP na obyvateľa za rok 2000 a podiel obyvateľstva podľa stupňa školského vzdelania za rok 2001. Porovnanie vzdelanostnej úrovne obyvateľov Slovenska s krajinami EÚ. Vzdelanie a technologická úroveň. Závislosť medzi stupňom vzdelania a technologickou úrovňou exportu spracovateľského priemyslu. Prehľad výdavkov na vzdelanie podľa krajín a stupňa vzdelávania. Potreba nového prístupu k vzdelávaniu.