Úvery nefinančným spoločnostiam a ich úverové podmienky - Beka, Ján
Priaznivé podmienky prístupu nefinančných spoločností (podnikateľská sféra) na úverový trh vytvárajú podmienky na rast produkčných možností ekonomiky. Rast úverov nefinančným spoločnostiam v roku 2005. Vývoj korunových úverov bol podporený aj poklesom úrokových sadzieb. Rástli najmä dlhodobé úvery. Úverové podmienky nefinančných spoločností a riziková prémia. Riziková prémia na Slovensku je porovnateľná s inými krajinami.