Jak se v ČR žije kandidátům na docenty a profesory? analýza publikačních aktivit v ekonomických disciplínách - Macháček, Martin
Vysoká spoločenská prestíž povolania vysokoškolského profesora, príp. docenta v ČR. Výzkum obmedzený na oblasť ekonomických vied. Kritériá pre habilitačné a profesorské konania v smerniciach domácich inštitúcií - nároky na publikácie v odborných časopisoch. Miera významu publikácie v medzinárodnej vedeckej komunite - alokácia publikácie v impaktovanom časopise. Prehľad empirických výsledkov výskumu.