Veľký tresk sa blíži - Lesay, Juraj
Eurom by sme mali začať platiť v roku 2009, náš vstup do eurozóny však môže byť odložený. Euro má byť zavedené súčasne do hotovostného aj bezhotovostného obehu tzv. veľkým treskom, bez prechodného obdobia. Počas duálneho obehu od 1.1. do 16. 1. 2009 sa bude môcť na území Slovenska platiť v hotovosti nielen eurom, ale aj korunovými bankovkami a mincami, ktoré sa budú postupne sťahovať z obehu. Kurz bude jednotný. Všetky zmluvy, ktoré obsahujú údaje v slovenských korunách, zostanú po zavedení eura naďalej platné - kontinuita kontraktov. Zavedenie eura nesmie poškodiť občanov a spotrebiteľov.