IAS/IFRS - Požadavky na zveřejňování - Hruška, Vladimír
Povinne zverejňované informácie podľa IAS/IFRS. IAS - 38 - Nehmotné aktíva. Cieľom štandardu je stanoviť pravidlá účtovného zobrazenia nehmotných aktív, ktorými sa konkrétne nezaoberá iný účtovný štandard. Položka je uznaná ako nehmotné aktívum ak spĺňa určité kritériá. Požiadavky na zverejnenie: všeobecné požiadavky, informácie k nehmotným aktívam oceneným po prvotnom uznaní pomocou modelu precenenia, výdavky na výskum a vývoj, ostatné informácie.