Od tulipánov po striebro Známe i málo známe krachy na burzách do 19. storočia - Škriniar, Pavel, 1979-
Spoločné znaky krachov. Investičná bublina. Prvá burza na svete. Prvá investičná bublina, tzv. tulipánová bublina. Juhomorská bublina. Bankovková bublina. Úverová bublina. Kanálová bublina. Depresia vo svete. Britsko-juhoamerická kríza. Textilná bublina. Svetová kríza. Cotton Famine. Credit Mobilier. Overend Gurney and Company. Pád Jay Cooke and Company. Strieborná panika.