Kvalita - koncepčnosť - kompatibilita - priority - Hvizdoš, Ladislav
Interview s prof. Ing. Rudolfom Sivákom, PhD., dekanom Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave. Nové študijné odbory a programy na NHF EU v Bratislave. Záujem študentov o vzdelávanie na tejto fakulte, záujem o doktorandské štúdium. Príprava študentov, ktorá je stále viac kompatibilná v rámci európskeho vzdelávacieho a výskumného priestoru, musí mať svoje priority aj v zahraničných vzťahoch. Zámery fakulty pri zvyšovaní plurality a aplikovaní najnovších poznatkov svetovej ekonomickej teórie do pedagogickej a výskumnej činnosti. Získavanie zdrojov financovania fakulty podnikateľskými aktivitami. Spolupráca fakulty s hospodárskou praxou, spolupracujúce inštitúcie a podniky. Personálna štruktúra deviatich katedier NHF. Koncepcia rozvoja fakulty.