Značné oslabenie princípu solidarity reforma štrukturálnej politiky Európskej únie v podmienkach rozšírenia - Lebiedzik, Marian
Aké efekty prinesie reformovaná štrukturálna politika pre nové členské štáty. Výška finančnej pomoci regiónom nových členských štátov, ktoré zaostávajú za vývojom pôvodných členských štátov EÚ. Tieto štáty budú môcť čerpať finančnú pomoc z Kohézneho fondu. Schválená reforma štrukturálnej politiky EÚ pre roky 2007-2013 je reformou kompromisnou. Dokončenie.