Zmeny v spoločnosti a zmeny v rodine - kontinuita a zmena príspevok k diskusii o charaktere rodiny na Slovensku - Ondrejkovič, Peter
Zmena v sociológii rodiny. Pojem rodina. Celospoločenské procesy zmien. Zmeny na sociálnej a štrukturálnej úrovni. Zmeny v oblasti vzdelania a sveta práce. Zmeny v sebahodnotení ženy. Priebeh ľudského života ako inštitúcia zmeny. Rastúci ekonomický štandard a diferenciácia. Sociálny štát a demokratické štruktúry. Technologický a sociálny pokrok. Princípy racionalizácie. Všeobecné tendencie liberalizácie. Pokus o analýzu zmien v rodine. Zmeny v rodinnej každodennosti. Zmeny v hodnotových orientáciách a postojoch.