Ciele sú vysoké ústav výpočtovej techniky Ekonomickej univerzity v Bratislave - Zdarilek, Anton
Ústav výpočtovej techniky (ÚVT) je špecializované celouniverzitné pracovisko so zameraním na informčné technológie, výpočtovú techniku a programové vybavenie. Je výskumným, poradenským, informačným, školiacim, servisným a gestorským pracoviskom pre oblasť výpočtovej techniky, informačných technológií, informačných systémov. Vznik ústavu (1966) a jeho vývoj. Ciele ústavu a jeho pôsobenie.