Terorizmus a zmeny v príprave a činnostiach ozbrojených síl - Hamaj, Pavol
Úloha armády či ozbrojených síl v oblasti ochrany obyvateľstva pred terorizmom. Vytváranie špeciálnych jednotiek na boj proti terorizmu v rámci ozbrojených síl. Tri základné oblasti boja s terorizmom - prevencia, legislatívne úpravy, použitie ozbrojených síl. Potreba rozpracovania vojenských aspektov boja s terorizmom. Budovanie a rozvoj profesionálnych ozbrojených síl. Defenzívne a ofenzívne protiteroristické opatrenia.