Rozhodovacie úlohy a ich zabezpečenie - Grell, Michal
Predmet rozhodovania. Definovanie rozhodovacích systémov. Typy rozhodovacích úloh v podniku a vo verejnej správe. Hlavné metódy operačnej analýzy. Typy modelov v podnikovej praxi: bilančné, grafické, matematického programovania, hromadnej obsluhy, riadenia zásob, lokalizačné, teórie hier, simulačné, prognostické. Softvérové produkty z hľadiska väzby na rozhodovacie metódy.