Využitie diskriminačnej analýzy na predikovanie finančnej situácie podnikov v SR - Hiadlovský, Vladimír
Finančná situácia podniku vypovedá o dosiahnutých výsledkoch. Finančná analýza ex post sa zameriava na súčasné výsledky. Metódy finančnej analýzy ex ante majú schopnosť poukázať na hroziace anomálie vo finančnom vývoji podniku. Metodologický aparát finančnej analýzy ex ante.