Problematika terorizmu vo vybraných dokumentoch EÚ - Hošková, Jana
EÚ sa začala intenzívnejšie zaoberať otázkou terorizmu po teroristickom útoku na USA 11.9.2001 (útok na štát mimo únie) a následne útok na Španielsko 11.3.2004 (útok na štát v rámci únie). Príspevok analyzuje vybrané dokumenty EÚ zaoberajúce sa problematikou terorizmu. Prvá časť je zameraná na analýzu Zmluvy o EÚ, druhá časť je venovaná ostatným vybraným dokumentom prijatým na úrovni orgánov EÚ. Zmluvný základ. Dokumenty prijaté v reakcii na teroristické útoky v roku 2001.