Globálny terorizmus - skutočne vágny pojem? - Sviatko, Martin
Terminologický posun vo svetovom politickom systéme od medzinárodného terorizmu k terorizmu globálnemu - terorizmus, ktorý sa zaraďuje medzi súčasné globálne problémy ľudstva. Islamský terorizmus - charakteristika. Globálny terorizmus predstavuje vyššie vývojové štádium medzinárodného terorizmu. Subjekt globálneho terorizmu. Povahové črty globálnej teroristickej siete al-Káida. Veľkosť geografického priestoru, na ktorom pôsobia teroristické siete al-Káidy.