Pohľad slovenskej verejnosti na terorizmus ako hrozby pre svet a pre Slovensko (na základe výsledkov výskumov verejnej mienky) - Čukan, Karol
Názor verejnosti, resp. verejná mienka, na hrozbu terorizmu pre slovenských občanov a pre svet. Akou hrozbou je pre našich občanov medzinárodný terorizmus? Terorizmus je považovaný slovenskou verejnosťou za najväčšiu hrozbu pre súčasný svet. Podobný názor má aj Česká republika a Maďarsko. Najväčšou hrozbou pre Slovensko (podľa prieskumov) nie je priamy teroristický útok, ale drogy, organizovaný zločin, chudoba, prírodné katastrofy a znečisťovanie prírodného prostredia.