Povodňové situácie - hrozba pre obyvateľov - Vlček, Leonard
Výskyt povodní na slovenských tokoch - historický prehľad. Prehľad o následkoch povodní na území Slovenska v rokoch 1996-2004 a o výkone opatrení na ochranu pred povodňami. Poistenie stavieb proti následkom povodní. Záchranné povodňové práce podľa zákona č. 666/2004 Z.z. o ochrane pred povodňami. Rozsiahle povodne v SR od roku 1997. Autor príspevku informuje o reálnom nebezpečenstve vzniku povodní na našom území, o možnostiach varovania obyvateľstva pred vznikom povodňovej situácie a tiež o úlohách záchranných zložiek pri výkone opatrení na ochranu pred povodňami.