K problematike primeraného zisku a oprávnených nákladov v podmienkach sieťových odvetví - Fendeková, Eleonora, 1952-
Analýza efektov cenovej regulácie v sieťových odvetviach z hľadiska dosahovanej úrovne primeraného zisku regulovaných subjektov a pri akceptovaní oprávnených nákladov. Určovanie maximálnych cien a taríf produktov sieťových odvetví. Cenová regulácia pri tvorbe regulačného a právneho rámca. Výška primeraného zisku pre regulované subjekty. Metóda regulácie na báze návratnosti výstupu - return on output regulation (RoO).