Miesto a úloha matematiky v systéme vzdelávania ekonómov a manažérov - Peller, František
Kedy a prečo a ako vznikla matematika. Matematika - veda o kvantitatívnych vzťahoch a priestorových form,ách reálneho sveta. Vývoj matematiky. Odpovede na otázku či ekonóm a manažér potrebuje matematiku. Miesto matematiky v systéme ekonomického vzdelávania. Čo by si mal budúci ekonóm a manažér odniesť zo štúdia matematiky.