Poskytovanie zdravotnej starostlivosti
Zmeny, ktoré prináša zákon č. 578/2004 Z.z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve aj v znení neskorších predpisov. Verejná a verejná minimálna sieť poskytovateľov. Druhy zdravotníckych zariadení a povolaní. Zavedenie inštitútu výberového konania vo vzťahu k poskytovateľom záchrannej zdravotnej služby. Výkon zdravotníckeho povolania cudzincom. Slovenská lekárska komora. Transformácia štátnych zdravotníckych zariadení.