Rozdelenie pridanej hodnoty vo firmách SR 2003 (početnosti podľa dosiahnutých hodnôt vybraných ukazovateľov) - Chajdiak, Jozef
Určenie početností výskytu analyzovaných hodnôt je jednou z úloh štatistickej analýzy. V príspevku sa analyzuje rozdelenie hodnôt ukazovateľa pridaná hodnota. Analyzovaný súbor predstavovali firmy, ktoré odovzdali za rok 2003 Výkaz ziskov a strát na Daňový úrad. Odhad rozdelenia početností sa získa triedením a výsledky sa ukladajú do frekvenčnej tabuľky.