Právna úprava elektronických peňazí v Európskej únii - Slovinec, Marko
Smernicou 2000/46/EC EÚ po prvýkrát zaviedla jednotný trh v oblasti platobných systémov. Ciele smernice o elektronických peniazoch. Elektronické peniaze v kontexte smernice o elektronických peniazoch. Úverové inštitúcie a inštitúcie elektronického peňažníctva. Inštitúcie elektronického peňažníctva sa podriaďujú množstvu ustanovení schválenej smernice a všetkých ustanovení smernice o praní špinavých peňazí. Taktiež musia spĺňať požiadavky týkajúce sa počiatočného imania a vlastných zdrojov, ako aj obmedzení činností, ktoré môžu vykonávať a investícií, ktoré môžu uskutočňovať. Inštitúcie elektronického peňažníctva majú zákaz poskytovať úvery. Nepodliehajú požiadavkám na kapitálovú primeranosť.