Environmentální migrace v Číně - Případová studie oblasti vodní nádrže "Tři soutěsky" - Stojanov, Robert
Problematika environmentálnych utečencov, ako osobitnej skupiny utečencov - definícia pojmu, hlavné dôvody odchodu týchto ľudí z ich domovov v Číne. Analýza problémov presídlených ľudí v Číne kvôli devastácii ich životného prostredia alebo nedostatku prírodných zdrojov. Špeciálna pozornosť je venovaná tejto problematike v oblasti vodnej nádrže "Tri strže".Teória riešiaca environmentálne problémy a problematiku udržateľného rozvoja environmentálnou migráciou. Práca je založená na výskume uskutočnenom v roku 2004 a excerpcii údajov z vybraných výskumných prác a dokumentov.