Právne prostredie Slovenskej republiky z pohľadu zahraničných investorov - Škorvagová, Simona
SR zaznamenala v poslednom období výrazný rast zahraničných investícií. Hybnou silou tohto nárastu bolo vytvorenie príťažlivého investičného prostredia v krajine. Pozícia SR v rámci prílevu priamych zahraničných investícií. Slovensko je považované za najlepšie investičné miesto v Európe - v dôsledku daňovej reformy a lacnej pracovnej sily. Legislatívne prostredie SR. Z pohľadu zahraničných investorov sú najzaujímavejšie otázky týkajúce sa poskytovania štátnej pomoci. Všeobecné pravidlá a formy štátnej pomoci. Investičné stimuly ako špecifická forma štátnej pomoci, iné formy investičnej podpory. Štátna pomoc poskytnutá v roku 2004. Slovensko vstupom do EÚ prevzalo v máji 2004 v plnom rozsahu legislatívu EÚ týkajúcu sa poskytovania štátnej pomoci v súlade s princípom nadradenosti práva EÚ.