Odhad premenných pri ohodnocovaní dlhových cenných papierov - Hrvoľová, Božena
Ohodnocovanie dlhových cenných papierov tzv. "reálnou hodnotou" je založené na súčasnej (diskontovanej) hodnote budúcich príjmov, ktoré plynú z cenných papierov. Jedným z nevyhnutných predpokladov stanovenia reálnej hodnoty dlhových cenných papierov je voľba vhodnej sadzby diskontného faktora. Príspevok sa sústreďuje na odhad premenných pri ohodnocovaní dlhových cenných papierov peňažného a kapitálového trhu.