Dodržiavanie ľudských práv na americkom kontinente v roku 2004 - Šuttová, Tatiana
Národná bezpečnosť a vojna proti terorizmu /USA/. Konflikty, zločinnosť a nestabilita, niekoľko pokusov o zvrhnutie vlád /Latinská Amerika/. Beztrestnosť za nedodržiavanie ľudských práv. Ekonomické, sociálne a kultúrne práva. Násilie voči ženám. Ochrancovia ľudských práv. Autorka príspevku získala aktuálne informácie na stránkach Amnesty International.