Legislatívny rámec Austrálskeho zväzu - Tökölyová, Tatiana
Krátka charakteristika vybraných aspektov legistatívneho systému Austrálie. Systém vlády Austrálie je založený na liberálnych demokratických tradíciách, do ktorých patrí náboženská tolerancia a sloboda prejavu a združovania. Analýza Austrálskej ústavy ako základného prvku definujúceho legislatívnu moc Austrálie. Dve komory parlamentu a ich úlohy v legislatívnom procese. Austrálsky volebný systém, ktorý sa zmenil z tzv. exkluzívneho systému na systém, ktorý venuje značný priestor menšinám.