Japonští investoři a Česká republika - Zahradník, Petr
Vsup japonských priamych investorov do Českej republiky po roku 1990. Obozretný prístup japonských investorov. Orientácia na automobilový a elektrotechnický priemysel. Dovoz japonských výrobkov prostredníctvom obchodných zastupiteľstiev etablovaných v Českej republike. Japonské investície do výskumu a vývoja. Vysokokvalifikovaní odborníci a ich požiadavka na služby. "Reťazový efekt" rešpektujúci princípy podnikateľského prostredia v Japonsku.