Východiská a perspektívy sociológie cestovného ruchu - Chorvát, Ivan
Sociologické štúdie orientované na problematiku cestovného ruchu. Skúmanie cestovného ruchu z hľadiska dvoch perspektív: profesionálnej a akademickej. Bádania v oblasti sociológie cestovného ruchu. Práca Erica Cohena, v ktorej identifikuje štyri oblasti záujmu sociologického výskumu cestovného ruchu. Práce autora Johna Urryho o fenoméne moderného cestovného ruchu. Súhrnná charakteristika cestovného ruchu v súčasnej spoločnosti zo sociologickej perspektívy.