Organic beef farming in the Czech Republic structure, development and economic performance - Hrabalová, Andrea
Rozvoj a perspektívy ekologického poľnohospodárstva v ČR s dôrazom na ekologický chov dobytka. Základné informácie o štruktúre pôdneho fondu v ekologickom poľnohospodárstve, legislatíve, finančnej podpore vrátane popisu trhu s ekologickým hovädzím v ČR. Analýza ekonomickej výkonnosti a vplyvu štátnych podpôr na finančnú situáciu ekologických fariem s chovom dobytka. Tento typ farmy zameraný na chov kráv bez trhovej produkcie mlieka je najrozšírenejším typom v podmienkach ČR. Ekologický chov dobytka je vo väčšine prípadov ekonomicky životaschopný, avšak vysoko závislý na štátnej finančnej podpore.