Formálna a neformálna skupina - Adamková, Hana, 1969-
Zamestnanci v pracovnej skupine sú súčasťou mnohých vzťahov na rôznych úrovniach. Funkcie formálnej skupiny - organizačná funkcia, individuálna funkcia a motivačná funkcia. Funkcie neformálnej skupiny - funkcia neformálnej kultúry, funkcia komunikačného systému a funkcia neformálneho života. Optimálny je súlad oboch skupín.