Návrh na zabezpečenie využitia Švajčiarskeho finančného mechanizmu v SR
Švajčiarsky finančný mechanizmus - príspevok na finančnú podporu pre 10 nových členských štátov EÚ od 1. januára 2006 do 31. decembra 2010 vo forme nenávratných grantov. Príspevok predstavuje kompenzáciu za výhody, ktoré získa Švajčiarsko prístupom na trh rozšírenej EÚ. Prioritné oblasti Švajčiarskeho finančného mechanizmu - bezpečnosť, stabilita a podpora reforiem, životné prostredie a infraštruktúra, rozvoj súkromného sektora, rozvoj ľudských a sociálnych zdrojov. Systém riadenia a koordinovania Švajčiarskeho finančného mechanizmu.