Analýza a perspektívy procesu globalizácie účtovných pravidiel v podmienkach európskeho poisťovníctva - Meluchová, Jitka, 1965-
Nariadením o uplatňovaní medzinárodných účtovných noriem, sa v rámci Európskej únie zavádza používanie IAS/IFRS. Implementácia odporúčaní a nariadení do národnej právnej úpravy SR a zostavovanie účtovnej závierky podľa IAS/IFRS a súvisiacimi interpretáciami SIC a IFRIC.