Populační vývoj Číny a jeho územní a etnická diferenciace ve 2. polovině 20. století - Řezanka, Marek
Rozdiely v úrovni pôrodnosti medzi čínskym vidiekom a čínskymi mestami. Presadzovanie modelu rodiny s dvomi deťmi. Rozdiely v úrovni reprodukcie podľa oblastí a etník. Husto zaľudnené provincie východnej Číny a redšie zaľudnené regióny západnej Číny. Rozdiely v úmrtnosti. Úroveň kojeneckej úmrtnosti. Vplyv ekonomických a sociálnych opatrení na demografický vývoj Číny.