Slovensko nie je v Európskej únii najchudobnejšie - Jakoby, Marek
Spresňujúce informácie o správe Eurostatu o chudobe v členských krajinách EÚ. Metodické pohľady na problematiku chudoby. Ukazovatele - vynútená materiálna núdza, riziko relatívnej chudoby. Porovnanie vývoja v čase.