Nová smernica EÚ o audite účtovnej závierky - Farkaš, Richard
Cieľ novej smernice. Schvaľovanie štatutárnych audítorov a audítorských spoločností. Kontinuálne vzdelávanie. Vzájomné uznávanie kvalifikácie. Verejný register štatutárnych audítorov a audítorských spoločností. Profesijná etika. Nezávislosť a nestrannosť. Dôvernosť informácií, mlčanlivosť. Poplatky za audit. Audítorské štandardy. Štatutárny audit konsolidovanej účtovnej závierky. Audítorská správa. Systém zabezpečenia kvality. Prešetrovanie a sankcie, ručenie audítora. Verejný dohľad. Vymenovanie a odvolanie štatutárnych audítorov alebo audítorských spoločností. Osobitné ustanovenia pre štatutárny audit subjektov verejného záujmu. Zverejňovanie údajov o poplatkoch za audit.