Riziká v poisťovníctve a ich osobitosti - Majtánová, Anna
Charakteristika špecifík rizík v poisťovníctve a stručné základné členenie. Špecifiká rizík v poisťovníctve - subjektívne riziko, objektívne riziko, systematické riziká, nesystematické riziká, ovplyvniteľné a neovplyvniteľné riziká. Základné členenie rizík poisťovne ako podnikateľského subjektu. Vymedzenie rizík a ich klasifikácia sú základným predpokladom ich správneho modelovania a kontrolovania.