Basilej II a výkonnosť firiem - Pilková, Anna
Európsky bankový svet (i americký) je v súčasnosti zaneprázdnený prípravou na implementáciu nových regulačných pravidiel známych pod názvom Basilej II. Metodické postupy kvantifikácie potreby kapitálu v rámci firemného rizika. Meranie potenciálnej straty z úveru klienta. Firemný ratingový systém. Pozícia ekonomických odvetví Slovenska z pohľadu vývoja rozhodujúcich ratingových premenných a teda vývoja úverovateľnosti z pohľadu Basilej II. Do akej miery bude Basilej II hnacou silou rozšírenia merania výkonnosti firiem so zohľadnením rizika.