Sociálno-ekonomické aspekty medzinárodnej bezpečnosti - Škvrnda, František
Nové chápanie bezpečnosti, ktoré sa opiera najmä o požiadavku dosiahnutia rozvoja subjektu ako podmienky jeho bezpečnosti, o multidimenziálnosť bezpečnosti spojenej s rastom významu nevojenských aspektov a o zvyšovanie počtu bezpečnostných aktérov, najmä neštátneho charakteru. Skúmanie sociálno-ekonomických aspektov medzinárodnej bezpečnosti.