Európa prebúdza driemajúce právo - Nemec, Juraj
Porušovanie zákona o verejnom obstarávaní môže postihnúť aj Európska únia. Ak samosprávy pri zabezpečovaní miestnych verejných služieb konajú úplne nesystematicky, bez komplexnej analýzy a porovnania efektívnosti jednotlivých variantných riešení, v konečnom dôsledku narážajú na zákon o verejnom obstarávaní i na predpisy Európskej únie.