Strategie firemního dárcovství - Bartošová, Zuzana
Spoločenská zodpovednosť firiem (corporate social responsibility - CSR) ako dodržiavanie povinných noriem súvisiacich s odstránením negatívnych dopadov pôsobenia firiem v spoločnosti a podpora verejne prospešných projektov - corporate community investment (CCI) známa ako firemné darcovstvo alebo filantropia. Metodika Štandard zodpovedná firma (ŠZF), ktorá umožňuje merať darcovstvo a vyčísliť, ako sa firmy v danej oblasti angažujú. Integrácia darcovskej aktivity do firemnej politiky. Využitie metodiky ŠZF vo svete a v Českej republike.